Na kávu do knihkupectví?

října 30, 2017

Máte volné odpoledne a oddech si neumíte představit jinak, než s knihou v ruce?
Nemáte zrovna peněz nazbyt, ale zároveň už se  tolik těšíte na knižní novinky? Nebo prostě jen chcete zjistit, jestli ta Seddon Holly, o které furt básní kámoška, bude autorka pro Vás? Mám perfektní řešení.

Co takhle spojení knihy s kávou?


 Skvělé odpoledne jsem strávila minulé pondělí, kdy jsem navštívila kavárnu přímo uvnitř knihkupectví - Knihy Dobrovský na Václavském náměstí v Praze. Jelikož jsem milovnicí kávy a od lidí si ráda odpočinu, tak se mi velice zamlouvá myšlenka na chvíli vypnout a nechat se unášet      vlnou S. Kinga. U vchodu Vás uvítá milá prodavačka a tak pokračujete dál. Zjišťujete, že v nabídce najdete i deskové hry, nebo dárkové předměty. Nad Vámi už čeká malá kavárnička o několika stolech příjemně zastrčená od ruchu lidí. Obsluhuje ji mladá slečna, která už z dálky září úsměvem (takže Vám hned zlepší náladu). Objednáte si a usazujete se u stolečku s knihou, která Vás po cestě zaujala. Jako nováček si prohlížíte nápojový lístek a přemýšlíte jestli příště vyzkoušíte Smoothies. (V NABÍDCE JE TAKÉ VÝBĚR VÍN!) Se slečnou přinášející Fair Traide kávu, přichází i malý pejsek, kterého si jednoduše zamilujete. (Připadáte si jako doma :-)). Káva chutná skvěle a Vy zjišťujete, že TO není úplně ideální, pro četbu v kavárně :-D.

Asi po dvou hodinách opouštíte knihkupectví a loučíte se nejen s milou servírkou, ale i ostatním personálem.
Máte dobrý pocit a ještě se cítíte svěží, odpočatí...

Výborný tip na volné odpoledne. Nenašla jsem jediný zápor a první návštěvu jsem si užila. Jsem si jistá, že nebyla poslední :-).
Velké + : milému a vstřícnému personálu
krásnému, klidnému prostředí a vynikající kávě


A co si myslíte Vy? Vyrazíte na Václavák?

You Might Also Like

2 komentářů

Jsem moc ráda, že jste si udělali čas na čtení mých článků!

Veškerý materiál na těchto stránkách je chráněn autorským zákonem, Copyright Janina Pálková

Translate