Balíme do celofánu a vážeme mašle

prosince 19, 2018

V tomto článku bych Vám ráda poradila pár triků, jak zabalit dárky do celofánových sáčků. Ať už průsvitných, či neprůsvitných. Pokud patříte mezi začátečníky v balení dárků do celofánu, možná se Vám nějaká ta rada bude hodit :-) Navíc dodávám návod na vytvoření mašle...

sněhový_balíček, bílý_dárek




1, Začněte s celofánovými pytlíčky
Celofán, který si stříháte na míru moc nedoporučuji. Jednak se špatně odhaduje jeho velikost ale také se s ním hůře manipuluje. U pytlíčků často poznáte velikost na zvolené produkty "od oka" a doporučuji vždy volit delší na výšku (pokud bude po navázání mašle nahoře hodně celofánu zbývat, jednoduše ho odstřihneme)


2, Balíček ladíme "do barvy" ideálně podle mašle
Pokud kupuji například kávu a čaj a rozhoduji se mezi modrou a červenou kávou, přemýšlím dopředu, jakou stuhu použiji, aby nám balíček krásně ladil. Pokud použiji červený čaj, snažím se v barvě najít i kávu, popřípadě podobné barvy jako mašle, například červená - zlatá- červená. Tyto barvy k sobě budou krásně ladit a mají navíc Vánoční nádech :-).
Na Vánoce doporučuji mašle ideálně třpytivé v barvě zlaté, stříbrné, červené, modré, bílé, zelené, či jejich kombinaci.
Pokud, ale chceme udělat například fialový balíček pro milovníka levandule, použijeme silnou (tlustou) fialovou a svazujeme například stříbrnou, nebo zdobenou mašlí. Zdobené mašle mají skvělý efekt, nebojte se jich, ať už jde o vločky, hvězdičky, apod. Viz obrázek nahoře↑

staročeský_balíček


A jak takovou mašli navázat? Jeden z lehčích způsobů jsem Vám našla na internetu, snad pomůže :-)

                                                   zdroj: thedomesticdiva.org

3,Nezapomeňte na přízdoby!
Do každého balíčků, který na Vás má dýchat kouzlem vánoc, přidejte nějakou tu ozdůbku. Já nejraději pracuji se sušeným pomerančem, skořicí, křížalou a badyánem :-) V přírodním stylu dnes seženete i různé tvary například ze dřeva, či břízy. V dnešní době frčí i přízdoby v podobě větviček, šišek, bobulí..
K balíčku, s prvky bílé barvy, můžeme použít bílé zdobení. Doporučuji vločky, zvonečky, cokoli co Vás napadne. Nádherná kombinace vznikne s mašlí se vzorem vloček + vločka uprostřed mašle + vločka uvnitř balíčku. Viz obrázek nahoře ↑
baliček_celofan


4, Nakonec balíček zafixujeme
Když máme balíček připravený tzn. naplněný, dozdobený a uvázaný, potřebujeme "rohy", které nám zbydou ze stran prázdné a budou odstávat, zastrčit pod balíček, kde je přilepíme izolepou. Fixujeme proto, aby nám například některé drobnosti, či ozdobičky v balíčku, zůstali na stejném místě, na které jsme je umístili :-)

Tak co říkáte na dnešní tvoření? Napadá Vás ještě něco, co by se mohlo při balení hodit? Já už mám teda většinu zabalenou, tak snad nepřicházím s návodem moc pozdě :-)

You Might Also Like

17 komentářů

  1. Diki za rady, občas sa zídu.
    Krásny už takmer vianočný čas.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je fakt nádhera. Já když balím do celofánu, tak to dělám podobně, jen to není tak hezké a ovazuji to pouze stužkou, takhle vyhrát si s tím nedokážu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám to blbnutí tak nějak v krvi :-) hlavně je to jedna z věcí co mě na vanocich nejvíce baví :-)

      Vymazat
  3. Juuuu, to vypadá parádně, já letos balím do celofánu jen dárky , které jsme vyráběli a zbytek do klasického papíru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Terezko, já dle typu, někdy radši použiji neprůsvitný ať je to větší překvápko :-)

      Vymazat
  4. Taky balím do celofánu, ještě tam dávám i na spod pytlíku takové různé třásně, vlásky a podobně :) ty mašle jsou moc hezké :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  5. Já nejradši balím do papíru nebo do tašky, ale když už je něco potřeba do celofánu, tak jdu taky do toho. Ale asi takhle hezky bych to nezabalila. Fakt hezky sis s tím vyhrála a ty mašle jsou hodně pěkné :) Super návod :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je pravda že hodne dělá to, že mě to baví a taky čim víc materiálu tím víc inspirace :-) vždycky přijdu na něco noveho

      Vymazat
  6. Hezké Vánoce, hodně kosmetických dárků pod stromečkem a šťastný nový rok 2019.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu nádherně zabalené! :))
    Do nového roku ti přeji jenom to nejlepší, hlavně zdraví! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tiež rada balím do celofánu! Krásny návod a hlavne užitočný. Úspešný rok a slnečný víkend. Ďakujem za návštevu, dúfam, že inšpirujem♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jsi inspirovala, super blog! Těším se na další návštěvu :-)

      Vymazat

Jsem moc ráda, že jste si udělali čas na čtení mých článků!

Veškerý materiál na těchto stránkách je chráněn autorským zákonem, Copyright Janina Pálková

Translate