Med ze tří ingrediencí

května 07, 2025

 Drazí přátelé :-)

Poprvé jsem dělala med, protože mi přišel hrozně jednoduchý. Navíc je jen ze tří ingrediencí. A víte co? Je výborný! A tak se s vámi podělím o recept.


Obtížnost: jednoduché

Potřebujete:

Cca 250ks květů pampelišky

1kg cukru

2 BIO citróny

A ano, opravdu je to všechno :-)

Jak na to?

Květy si očistíme od drobných nečistot a rozložíme na plechy. Toto množství se vešlo se na dva. Nechala jsem přes noc odležet, aby z květů vylezl hmyz a ráno jsem květy nasypala do velkého hrnce. Naplnila jsem 1,5 litrem vody, přidala citrony (omyté a nakrájené na kolečka) a dala vařit na mírném plameni 15 minut. Poté přikryla pokličkou a nechala odležet 24 hodin. Následně přecedila do čistého hrnce, přidala cukr a vařila hodinku. Můžete i hodinku a půl. Uvidíte podle hustoty. Poté rovnou přelévala do čistých zavařovaček. Tato menší várka vyjde na cca 5 menších zavařovaček. Pokud máte dostatek pampelišek, můžete udělat dvojitou dávku a podělit se s rodinou, či přáteli :-)

    Tak co? Vyzkoušíte?

You Might Also Like

11 komentářů

  1. to je super recept :) u nás med moc využití nemá, tak nám sklenička vydrží dlouho :D ale jako jedlý dárek skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, suroviny té moc nestojí a máš "superpotravinu" navíc v BIao kvalitě, vhodnou jako dárek 🙂

      Vymazat
  2. Ty jo, to jsem nečekala, že to může být tak jednoduché, díky za super tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mamka ho taky dělá, ale jen trochu, má dost práce s tím pravým (rodiče mají včely) :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, letos bych tohle chtěla určitě taky vyzkoušet. Mám teď přístup k čerstvému domácímu medu, takže je to pak už jenom o mě. :) Jak se na to připravím a nachystám. Ale počasí teď moc procházkám na bylinky nepřeje. Navíc mě zabavuje doma vlna na háčkování, když dělám různé blbinky a hračky pro vnoučata. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, dlouhodobě jsem brávala od včelaře, ale na jaře teď máme plno pampelišek a jsme bez pejska tak je to vlastně BIO a nemám se čeho bát, proto jsem se rozhodla to vyzkoušet a jsem spokojená

      Vymazat
  5. Pampeliškový med jsem taky letos dělala (z úplně stejných ingrediencí) a je super! Nevařila jsem ho moc dlouho, spíš do konzistence sirupu, a chutná fakt skvěle :)

    A Bit Of Jitt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda! Konečně nějaká parťačka. Ve finále k tomu stačí fakt málo a u nás pomáhal i prcek. Příští rok určitě nadělám víc a podělíme i mezi paní učitelky ve školce

      Vymazat
  6. To je skvělý recept! Letos už to asi nestihneme, ale pampelišek máme plno na zahradě, tak si na med musím příští rok vzpomenout. A obdivuji krásné popisky na skleničky! :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda, že jste si udělali čas na čtení mých článků!

Veškerý materiál na těchto stránkách je chráněn autorským zákonem, Copyright Janina Pálková

Translate