Svatební dary aneb jak darovat peníze originálně

srpna 21, 2017

Krásný den přeji 😊,

jelikož je stále svatební sezóna, měla bych tu pro Vás dva tipy, jak originálně darovat peníze..

Svatební kolotoč (hrací, točící)

K prvnímu nápadu potřebujeme koupit čaj. Basilur - Music Concert Wedding. Pro vysvětlení, je to plechová dóza, s chuťově vynikajícím čajem, která hraje svatební melodii. Má ještě jednu vychytávku, když ho natáhnete, tak nejen že hraje, ale taky se točí dokola.
Zakoupíte ho za cca 300 Kč, třeba tady ← , nebo je možné na webu najít prodejnu ve Vašem okolí.

Na výrobu potřebujeme:


  • již zmiňovaný čaj Basilur
  • peníze (kolik chceme darovat, např. 1000,-) v menších bankovkách - já použila 100,- 
  • provázek z ideálně z přírodního materiálu, tenký
  • izolepa, může být, ale není nutností
Čaj opatrně otevřeme. Pozor si musíme dát na zlaté kolky, které jsou nalepeny přes otvírání. Je třeba je velmi opatrně odlepit od víčka tak, aby se nezničily  a daly se bez porušení přilepit zpět. Poté otevřeme. Čaj je uvnitř zabalen zvlášť, tak se nemusíte ničeho bát 😉.
Dále si nastříháme provázky dlouhé cca 20 cm. Počtem rovno počtu kusů bankovek. 
Teď si připravíme peníze. Bankovky podélně přehněte napůl a co nejtěsněji rolujte. Ruličku potom můžete zafixovat velmi tenkou vrstvou izolepy.
Na připravené ruličky pak jednotlivě vážeme provázky.
Když je vše navázáno vkládáme druhé konce provázků dovnitř plechovky (ideálně pokud Vám je někdo přidržuje,aby nevypadávaly). Nakonec přiklopíme víčko a kolky zalepíme zpět. Tímto máme kolotoč hotový 😊.

originalni_svatebni_dar, svatebni_dar_penize





Obraz  "V NOUZI ROZBIJ SKLO"

Druhým typem je darování peněz v rámu na fotky/obraz. Tato možnost je vhodná například pro více darujících dohromady jako společný dárek, nebo při darování více peněz.


Na výrobu potřebujeme:


  • velký rám na obraz/fotku (bílý, stříbrný, nebo zlatý) 
  • peníze, i zde platí, čím více bankovek, tím lépe
  • kladívko (pravé - nářadí, nebo maketa z plastu)
  • izolepa, nebo tavná pistole
  • lihovka, či silná fixa

Rám otevřeme a do obrazu pokládáme bankovky. Nezáleží na způsobu pokládání, jen dejte pozor, ať není nikde nepokryté místo. Pak opatrně zavřeme. Na přední stranu lihovkou napíšeme "V nouzi rozbij sklo" a pod nápis přilepíme kladívko. (Je možné i napsat na PC → vytisknout → vystřihnout, jako na přiložené fotce.) Pokud chcete, aby pak byl rámeček ještě k využití použijte izolepu a přelepte kladívko tzv. křížem, jinak nalepte tavnou pistolí. Přímo do rámu, nebo z druhé strany obrazu se můžete podepsat, napsat věnování, blahopřání... 



daruj_penize_originalně






Lahev  "V NOUZI ROZBIJ SKLO"

Asi nejjednodušší forma daru, kterou zvládnete i když Vás už "tlačí" čas.

Na výrobu potřebujeme:

  • lahev od vína (světlá, ideálně nějak zdobená)
  • peníze, opět v menších bankovkách (já použila 10x 100,-)
  • dárková stuha (nejlépe bílá, nebo pokud je svatba laděna do určité barvy, použijte právě tu) 
  • fixa, lihovka
  • korkový špunt

Víno vypijeme (dobrou chuť) 😊. 
Láhev omyjme, osušme. 
Peníze srolujeme do ruliček a ovážeme stužkou. Když máme všechny ovázané, nastrkáme je do lahve. Dalším krokem je obvázání stuhy kolem hrdla lahve (pokud umíte navázat ozdobnou mašli, tím lépe). Posledním krokem je napsat na lahev "V nouzi rozbij sklo", zašpuntovat, popřípadě se podepsat 😉 .


penize_originalně, originalni_svatebni_dar



Doufám, že Vám moje tipy pomohly. První dva nápady jsou z mé hlavy, na poslední jsem se nechala inspirovat. Pokud něco vytvoříte, budu ráda, když mi postnete fotku.



You Might Also Like

4 komentářů

  1. Ahoj, som začínajúca blogerka (www.tvorim-s-laskou.6f.sk) a páči sa mi Tvoja cast o DIY témach. Táto s tymi peniazmi ma zaujala. Ja som raz darovala cca 80 eur v 2-eurovkach (cize asi 40kusov minci) a k tomu 40kusove puzzle z fotky danej osoby....kazdy kusok puzzle a jednu mincu som spolocne dala do uzatvaratelneho saciku. Nakoniec cele to som dala do jednej velkej dozy. Bol to odo mna dar k promociam prispevok na novy bicykel, pretoze ho danej osobe ukradli - dala som tam jej fotku so starym bicyklom.... strasne sa potesila :-)
    Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to je super, ráda se na tvé stránky podívám :-) Dárků plánuji ještě hodně, jen mě trochu omezuje čas... Tak to je super tip! Taky se měj krásně a těším se naviděnou u dalšího článku...

      Vymazat
  2. My jsme šli kamarádovi na svatbu tento víkend a také jsme jim dali jako svatební dar peníze. Myslela jsem, že z nich vytvořím nějaký obrázek, ale nakonec mi přišlo lepší je dát do dřevěné krabičky , protože jsem to tak měla bez práce a ještě mají pěknou krabičku :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, krabička je také skvělý nápad! Hlavně ne v obálce, buďme originální... :-) Momentálně připravuji další návod na svatební dar, trochu jednoduššího typu tak nezapomeň zase dorazit na blog :-)

      Vymazat

Jsem moc ráda, že jste si udělali čas na čtení mých článků!

Veškerý materiál na těchto stránkách je chráněn autorským zákonem, Copyright Janina Pálková

Translate