Recenze: Saloos Ricinový olej

března 15, 2018

Přírodní kosmetika Saloos
Dnešní testování patří mé velmi oblíbené značce Saloos. Certifikované přírodní BIO kosmetice české výroby. Moc se mi líbí jaký důraz firma klade na původ a výběr surovin, pro výrobu svých zcela přírodních produktů. Kvalita je stále kontrolována a musí být na nejvyšší úrovni. Řekla bych, že to mluví za vše... V nabídce najdete vše od přírodních olejů, po sprchové gely, nebo třeba dětskou péči.




Ricinový olej 
je, řekla bych, nedoceněnou přírodní surovinou. Má nepřeberné množství léčivých účinků, přesto je mezi laiky stále neznámým pojmem. Jeho konzistence je poměrně hustá, světle zelené barvy a je možné jej ředit i jiným olejem. Pozor, nelze užívat vnitřně!

Cena se orientačně pohybuje kolem 100 Kč. Zakoupíte v lékárnách, zdravých výživách, nebo vybraných obchodech.
Více o ricinovém oleji a kompletní nabídku sortimentu naleznete na stránkách www.saloos.cz.


S čím nám pomůže?
Jizvy
Řasy
Regenerace
Suchá pokožka

Přece jen je to olej, tak je opravdu vhodné masírovat, když máte čas, ať necháte zaschnout/vsáknout co nejdéle.

Testování
Začala jsem testovat hlavně problémové oblasti jizev, které mám po operaci slinivky. Velkou, po řezu, téměř přes celé břicho s tvořící se keloidní tkání (tzn. na jizvě se tvoří nová kůže, která přerůstá i na okolní zdravou část kůže), dále jizvy po odvodech z těla v bocích a v části močového měchýře.
Po operaci jsem mazala jizvu vepřovým sádlem a po necelých pěti měsících jsem přesedlala na Ricinový olej. Musím říct, že hojení jizev je opravdu pomalý a dlouhodobý proces. Někteří doktoři se zmiňují i o péči trvající až dva roky! Testování začalo v říjnu (cca 5 měsíců) a já už mám pro Vás fotky s prvními výsledky :-) a jsem neskutečně ráda, že to funguje...

↓ PŘED ↓
↓ PO ↓



Hodnocení
Na některých částech můžete vidět, že si jizva přestala tvořit novou překrývající tkáň. Celkově bledne a "zasazuje" se zpět do úrovně kůže. Ráda bych zmínila, že jsem poctivě aplikovala každý den (převážně večer), někdy kombinovala s kokosovým olejem a masírovala. Ze začátku každou volnou chvilku.
Ricinový olej od Saloosu mi opravdu poskytl péči, kterou jsem potřebovala a popravdě jsem po prognózách doktorů ani moc nevěřila, že mi na keloidní jizvu něco pomůže. Opravdu (i když pomalu) mizí a jak jsem psala v testování i regeneruje. Tomuto produktu bych dala 5/5 hvězdiček, příroda prostě umí být zázračná a já jsem nadšená. Velkým plusem je malá spotřeba - po době čtyř měsíců mám stále půlku lahvičky! Navíc je oproti speciálním přípravkům z lékárny levný a nemusíte používat žádnou chemii... Jediným negativem je "konzistence oleje" takže jste, jak jsem již zmiňovala, tak trochu mastní a je třeba dávat pozor na oblečení. To může někomu vadit - ovšem pro mě to nebyl žádný problém.

Pomalu, ale jistě... Děkuji firmě Saloos za skvělou spolupráci.


You Might Also Like

21 komentářů

  1. Taky ho dlouhodobě používám a je super. Sice na řasy si ho nedávám, protože mi kolikrát stekl do oka a bylo to nepříjemný, ale na jizvy i po akné je super. JANISTEA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že ti vyhovuje. Mám radost, že se o něm ví. Když se někde zmíním, že potírám Ricinovým olejem, tak rovnou vysvětluju co že je to za olej a proč nemažu sádlem :-D

      Vymazat
  2. Já myslím, že výsledky jsou opravdu parádní. Držím palce, aby se ti jizva pomocí přírody zjemnila na maximum, co to půjde. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ačkoliv se zdá, že 5 měsíců je dost, tak na hojení jizev není. Péče je opravdu intenzivní a hojení jde pomaličku, ale JDE! Takže mám radost a děkuju za hezké přání Marti, snad se bude dařit i nadále :-)

      Vymazat
  3. To je fajn, že vám pomáha.
    Mne môj muž tento olejček zakázal používať (asi vie, prečo, je dr. :-))takže neviem účinok posúdiť. Mne sa vytvorila koloidná jazva po cisárskom reze a veľmi bolela a zle sa hojila... až po niekoľkých mesiacoch som si ju začala natierať silikónovou masťou a super, jazvu síce mám, ale takmer ju nevidno, aj pekne vybledla.
    Pekný večer,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adko, děkuju za názor :-). Zkusím zapátrat po "nevýhodách" ricinového oleje, ted však proti němu nemůžu říct jediné špatné slůvko :-) Naštěstí místo nemám bolestivé...

      Vymazat
  4. Opravdu skvělý výsledek , přeji ať se daří dál :-) Já přemýšlela o ricinovém oleji kvůli řasám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, doufám, že časem to bude minimálně znatelné...

      Vymazat
  5. Ricinový olej si kupuji normálně v lékárně a jednou za čas si jím mažu řasy. Jsou pak úžasně heboučké, pořád bych si je hladila. :-D
    Ta jizva mě mrzí, musí to být nepříjemné. Mohla bys zase za čas vyzkoušet ještě šípkový olej. Ten by měl být také na jizvy. Já ho budu zkoušet na strie, které se mi udělaly, když jsem rostla. Asi to po těch letech úplně nepomůže, ale snad alespoň trošičku.
    Krásný víkend, pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě šípkový olej tu mám jako druhý v pořadí :-) Už bych možná i mohla začít kombinovat. Strie z rychlého růstu mám taky a né zrovna málo, tak můžu taky zkusit máznout, děkuju za tip :-) Taky přeju krásný víkend ;-)

      Vymazat
  6. Ty jo, ty výsledky jsou skvělé! Super recenze:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Moc se mi líbí, že tvá recenze je opravdu kvalitní a přidala jsi i fotku výsledku!! :) Já si nedávno koupila ricinový olej, abych podpořila růst řas, tak uvidíme, ale zvolila jsem jinou značku.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milá slova, snažila jsem se přiblížit všechny vlastnosti RO co nejlépe, sama hodně na podrobné recenze dám, o to víc, když se jedná o zdravotní záležitosti :-)

      Vymazat
  8. Ten mám doma, používám ho na řasy :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám, že je v péči o řasy větším přeborníkem než jsem myslela :-)

      Vymazat
  9. Konkrétně od Saloosu jsem nikdy nic neměla, ale ricinovej olej jsem dřív používala na obočí, aby mi zhoustlo a musím říct, že to opravdu pomohlo, konečně mám pořádný obočí :D

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už pár produktů měla a nemůžu si je vynachvalit, taky ještě chystám pár recenzí tak je můžeš okouknout :-) S tím obočím to zní zajímavě, mohla bych to vyzkoušet :-)

      Vymazat
  10. Ahojky,je hezke,že se jizva hoji,sice pomalu,ale jistě...prekvapuji me tu komentáře,ohledně řas--rozhodne vyzkousim

    OdpovědětVymazat
  11. Mě docela dlouho trápila jedna jizva, které jsem se nemohla jen tak zbavit, ale vadilo mi, že byla vidět. Zkusila jsem i laserovou terapii, ale ani to mi úplně nepomohlo. Koupila jsem si tedy nakonec i krém na jizvy, který pomalu vrátil pokožku do původního stavu a brzy se začala jizva postupně ztrácet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jizvy jsou hlavně problém, který potřebuje hodně času a žádné výsledky nejsou vidět okamžitě. Věřím, že jsi našla i ty svého pomocníka což je samozřejmě super

      Vymazat

Jsem moc ráda, že jste si udělali čas na čtení mých článků!

Veškerý materiál na těchto stránkách je chráněn autorským zákonem, Copyright Janina Pálková

Translate