Párty? Tak trochu jinak...

března 16, 2018

Znáte to, blíží se víkend, čas po dlouhém pracovním týdnu se trochu pobavit a vy přemýšlíte, kam s kamarády zase vyrazit, nebo co podniknout...
Já jsem se svou bandou objevila trochu jiný, ale o to zábavnější způsob trávení (nejen) pátečních večerů.
Sejdeme se v pohodlí domova, obklopíme se oblíbenými drinky, pojíme předem připravené dobroty,
popovídáme si a co je nejdůležitější, přeneseme se do světů stále více oblíbenějších a propracovanějších deskových her.
Způsobů, jak uspořádat takovouto nevšední párty je opravdu obrovské množství, ale určitě se neobejdete bez:



  •  Deskové či karetní hry
Česká společnost Albi nabízí nejen dárkové zboží, ale spoustu deskových her. My si vybrali novinku This War of Mine (velmi povedenou adaptaci PC hry). Hra je pro všechny věkové kategorie s vyšším zaměřením na dospělejší část populace, neboť Vás zasadí do příběhů obyčejných civilistů sužovaných válkou, kde se události s lidmi nemazlí.


Postavy krmíte, staráte se o jejich psychiku a dokonce jim seženete i zbraň. Nakonec se, ale dostaví zima a s ní i nemoc, kterou bez léků není jednoduché přečkat. Ani nevíte jak a rázem se uprostřed tohoto válečného konfliktu ocitáte vy sami a přemýšlíte jak přežít další den.


Pokud desková hra není Vaším gustem, nebo hledáte něco více relaxačního, můžete vyzkoušet i některou z karetních her, kterých Albi nabízí taktéž, poměrně široké množství.
TIP: Doporučuji velmi oblíbenou hru BANG! která byla zvolena produktem roku 2017

  • Jídlo a pití
Žádná pořádná párty se neobejde bez plných žaludků a oblíbeného pití. My hostíme většinou jednohubkami, chlebíčky, hromadou brambůrek a podobného nezdravého jídla :-D Ale spoustu našich aktivních pařmenů též donese své oblíbené kousky.



Pití je také dle Vašeho gusta, tady se fantazii meze nekladou...


  • Atmosféra
Večer si můžete udělat příjemnější hned několika způsoby. Nejdůležitějším je asi hudba. Pro námi představenou hru This War of Mine je vytvořeno i tématické zátiší na kanálu youtube v několika podobách. Právě hudba umocní celý zážitek z herního párty večera.


TIP: Samotnou atmosféru, prohloubíte i pomocí speciální stejnojmenné aplikace. Se kterou můžete například měřit "hluk", nebo otvírat zámky. Najdete zde i integrovanou knihu příběhů, které se ale zatím nedostalo české lokalizace.



Posledním tipem, jak si maximálně užít tyto nevšední párty je tzv. tématický večer, jako například Halloween party, či Párty pro oslavence (narozeninová), kde je možné použít spoustu doplňků, rekvizit, nebo dokonce kostýmů. I ty můžete zakoupit v prodejnách a eshopu Albi.



Máte také zkušenost s nějakou "nevšední" párty? Musím říct, že ze začátku jsem byla k možnosti herního večera poměrně skeptická, ale nakonec mě to neskutečně chytlo a těším se na každou další akci. A co hra This War of Mine? Znáte? Nebo máte jinou oblíbenou hru? Her máme "nahráno" opravdu mnoho, tak pokud by Vás nějaká zajímala, neváhejte se zeptat, ráda doporučím své oblíbené :)




You Might Also Like

18 komentářů

  1. Tákovéto večery jsou super, ráda si zahraju klasické dostihy a sázky nebo prší :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  2. Dostihy už jsem nehrála ani nepamatuju :-) Možná bych je mohla zase oprášit... Neděle ovšem patřila BANGU :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta nová hra vypadá moc dobře, určitě ji blíž omrknu. My rádi hrajeme společenské hry, naše oblíbené jsou například Arkham Horror, Civilizace, Settlers nebo Zakínač :) Což mi teď připomnělo, že už jsme si celkem dlouho nic nezahráli a je čas to napravit!
    Hudbu si vždycky pouštíme tématicky z Youtube podle toho, co hrajeme. Takové playlisty jsou vytvořené k většině her :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaklínače jsem se taky ještě pořádně nenabažila :-) S trpaslíkem je to asi nejzajímavější a jak říkáš, bez playlistu to nejde :-) Jsem ráda, že se našla nějaká další herní fanatička :-)

      Vymazat
  4. My rádi hrajem dostihy nebo monopoly a nebo i třeba prší, člověče nezlob se:D a hrozně mám takové večery ráda :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monopoly? A jaké máš? Já už dlouho toužím po Monopoly The Walking Dead (taková moje srdcovka), ale asi ji nepřeloží do ČJ. Prší a žoliky zase hráváme u prarodičů - je to nesmrtelná klasika :-)

      Vymazat
  5. Hru neznám, ale asi bych se u ní rozčilovala :D My teď v pátek byli u přítelova kamaráda, kde jsme hráli monopoly, pak žolíky a nakonec kostky. Byl to vydařený večer :) Příjde mi slušnost, když člověk někam jde na návštěvu (oslavu/párty), tak aspoň něco drobného připravit :) Já nejradši dělám česnekové jednohubky a nějaký koláček :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Česnekové-sýrové jednohubky jsou základ :-) A čím víc jídla, tím líp... Kostky hrajeme někdy s prarodiči, při dlouhých večerech na chatě, už je to dlouho co jsem je hrála naposled :-)

      Vymazat
  6. Mne akurát kamarát včera písal, či nemám nejakú spoločenskú hru, že by si rád zahral. O tejto som ale nepočula. A určite nie je nič zlé spraviť si nejakú párty po svojom :)

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to poměrně nová hra, nicméně za krátkou dobu se stala oblíbenou, už se uvažuje i o rozšíření, co jsem slyšela :-) Přesně jak říkáš, je to taková naše "jiná" párty...

      Vymazat
  7. Jojo jídlo a pití nikdy neponechám náhodě. To je vždycky důležité :D Jinak tu hru neznám, ale vypadá dost dobře, tak se na ní ještě mrknu :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, na trhu jich je spousta, ale tahle má svoje kouzlo ♥

      Vymazat
  8. Nie som príliš typ na spoločenské hry, ale pohodu doma s priateľmi si vychutnávam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad příjemnou společnost a pohodu at už je jaká koliv... Všichni máme něco co nás baví,nebo co děláme radi :-) U nás jsou to hry u někoho třeba sledovani filmů :-)

      Vymazat
  9. Já miluju jakékoliv deskové hry :) jen teď na ně není čas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deskových jsou fajn, ale i karty, kostky... Někdy mám prostě jen chuť sedět u tv a nepřemýšlet nad ničím...

      Vymazat
  10. Ta hra vypadá super :) Já osobně mám ráda třeba Osadníky nebo pak různé kvízové hry, kde se i něco dá zajímavého dozvědět :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvízové hry jsou super, máme Česko, ale pokukujeme i po karetních - Filmové hlášky apod... Prý jsou ale docela těžké tak jsem zvědavá :-)

      Vymazat

Jsem moc ráda, že jste si udělali čas na čtení mých článků!

Veškerý materiál na těchto stránkách je chráněn autorským zákonem, Copyright Janina Pálková

Translate