Rychlovky a rady aneb tvoříme zimní dekorace

prosince 09, 2017

Snad ještě není příliš pozdě na pár rad k vánočnímu tvoření... :-)

  • Bílé šišky, velice pěkně vypadající na věncích, truhlících, svícnech apod. vykouzlíte snadno a rychle a to i s dětmi tak, že jejich konce nabarvíte bílou temperou. 
TIP: Pro stříbrný nádech můžete navíc potřít lepidlem a posypat třpytkami

bile dekorace, tvorime

  • Bílou dekoraci vypadající "sněhově" vytvoříte jednoduše postříkáním sněhu ve spreji. Nevoní sice příliš vábně, ale vypadá velice efektivně ať už v prostoru, nebo přímo umístěn v nějaké dekoraci. Toto platí i pro sprej se zlatou i stříbrnou barvu.
  • Známé koupání v savu úplně nedoporučuji, je to zdlouhavé a ne vždy chytne šiška požadovaný odstín
TIP: Ideální je použít větvičky podobné boruvčí, břízce 

  • Sníh v interiéru vykouzlíte snadno pomocí klasické vaty z drogerie.
  • Pokud máte kolem sebe keř dřišťálu, jeho větvičky skvěle doplní přírodní výzdobu interiéru, nebo doplní vazbu, či věnec. Mají krásnou červenou barvu a jsou drobné (všude se vlezou :-) )...
TIP: Není potřeba aranžovat, větvička je bohatá a zaplní místo i bez aranžování...
  • Domácí zdobení k tvorbě dekorací, nebo ke zdobení stromečku vykouzlíte za pomocí vykrajovátek z kůry mandarinky, či pomeranče. Pokud budete chtít ozdoby věšet rovnou propíchněte háčkem, nebo na něj vytvořte díru.
  • Velikou parádu vykouzlíte s organzou.  Dle mého stále málo používaný materiál, který ovšem  skvěle zaplní mezery v dekoraci/aranži apod. Vykouzlíte s ní noblesní Štědrovečerní stůl, jednoduchým nařasením mezi svíčkami, dekorací a připraveným nádobím... Různé barvy, různé dekory.
  • Pokud ještě nemáte po ruce purpuru, ani "Františka" , příjemnou vůni vykouzlíte pokud položíte pár slupek od citrusů na topení, kamna, krb... (doporučuji mandarinky) 
PÁR RAD ZAČÁTEČNÍKŮM
- Předem vše promyslete, co chcete vytvořit, kam a  taky kolik chcete investovat do dekorací...
- Vždy se držte pravidla "kombinuji, ale nepřekombinuji" takže volte 2 max. 3 barvy
červená + zlatá, modrá + bílá/stříbrná, bílá, bílá + mrazivá červená, červená + zelená....
- Pokud se rozhodnete pro tvoření z živého materiálu (větviček) doporučila bych určitě buxus (pozor je jedovatý) je snadno tvarovatelný, lehce se zaštipuje a jeho větvičky jsou hezky větvené a zaplní volná místa.
- Pokud se Vám nechce do věnce, nebo se na něj necítíte, zkuste si nazdobit jen vetvičku (jehličnanu) a zavěste na dveře.
- K drobným dekoracím, které si připravíte na zdobení je vždy dobré si pořídit stuhu ve stejné barvě, ideálně s alespoň jemným třpitivým prvkem

Na ukázku pár jednoduchých dekorací...

bile_dekorace, Bile_vanoce

bile_vanoce, bile_dekorace

bile_vanoce, Bily_venec



You Might Also Like

2 komentářů

  1. Já si to doma taky na podzim a v zimě zdobím. Od jara do podzimu jsme hodně venku, takže to doma tak maximálně trochu uklidím, a tím končím. V zimě to je jiný. Buďto koukáme s dětmi na pohádky, nebo na filmy a nebo sedím u PC a hraju automaty . Užívám si, že jsem sama a alespoň chvíli po mě nikdo nic nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podzim a zima ke zdobení a také tvoření přímo vybízí a hlavně, podle mě k němu prostě patří :-)

      Vymazat

Jsem moc ráda, že jste si udělali čas na čtení mých článků!

Veškerý materiál na těchto stránkách je chráněn autorským zákonem, Copyright Janina Pálková

Translate